Blog
Yaşayan kültürlerden birisi de Osmanlıcadır. Osmanlıca, medeniyet tarihine damgasını vuran köklü yazı dillerinden birisidir. Bir milleti diğer milletlerden ayıran temel faktörlerden birisi o milletin kullandığı dil ve alfabedir. Osmanlıca, kültürümüzü gelecek nesillere taşıyan en önemli vasıtalardan birisidir. Eski asırlardan itibaren bu yazı dili çok sayıda şair, edip ve önemli İlim adamlarının kullandığı ortak ilim dallarından birisidir. Geçmiş ile gelecek arasındaki köprüyü kuvvetli bir şekilde inşa edebilmek için Osmanlı Türkçesini çok iyi bilmemiz gerekir.
Osmanlıca atalarımızın binlerce yıllık sahip olduğu bir kültürün birikimidir. Böyle değerli bir dili öğrenmek ecdadımıza yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden birisidir. Osmanlıcaya sahip çıkarak kültürel mirasımızı en güzel şekilde koruyabiliriz. Osmanlı Türkçesi padişahlar ve pek çok devlet adamları tarafından kullanılan yazı dilidir. Yıllar yılı bu dil kullanılmaya devam etmiş ve pek çok yazışmaların da ortak yazı dili olarak sürdürülmüştür.
Osmanlıca Öğrenerek Kültürümüzü Yaşatabiliriz
Milletler kültürleri ile var olmuş toplumlardır. Gelenekleri, görenekleri ve yaşayış biçimleri ile milletler kültürlerini yansıtırlar. Uzun yıllar ayakta kalan Osmanlı Devleti kültürel faaliyetlerini ve yazışmalarını yıllarca Osmanlıca ile yerine getirmekteydi. Osmanlıca metinler padişahların fermanlarında ve daha pek çok resmi işlerde kullanılmaktaydı. Özümüzü yansıtan Osmanlıca bir kültür yansıması olarak yıllarca kullanılmıştır. Osmanlıca öğrenerek kültürümüzü en iyi şekilde yaşatmamız mümkündür. Osmanlıca öğrenerek siz de kültürümüze ışık tutan meşaleyi aydınlatabilirsiniz.
Osmanlıca öğrenmek için online ve yüz yüze eğitimlerimize katılabilirsiniz.
Osmanlıca Öğrenmek Bize Neler Kazandırır?
Osmanlıca öğrenerek kültürümüzü daha iyi tanıyabiliriz.
- Fuzuli gibi Baki gibi pek çok önemli şairi daha iyi anlamamıza yardımcı olur.
- Osmanlıca çok zengin kelime hazinesine sahiptir. Arapça, Farsça ve Türkçenin ortak karışımından meydana gelen Osmanlıca Türkçesi içerisinde binlerce kelime yer alır. Osmanlıca öğrenerek kelime hazinemizi geliştirebiliriz.
- Osmanlıca sayesinde daha derin düşünce yapısına sahip oluruz.
- Osmanlıca, Divan edebiyatını daha iyi anlamamıza yardımcı olur.
- Orijinalinden eski edebi eserleri okumamıza olanak sunar.
- Kitabe ve mezar taşları üzerindeki yazıları kolayca okumamızı sağlar.
- Osmanlıca üzerine çalışmayı düşünüyorsanız tapu kadastro ve müzelerde çalışabileceğiniz gibi öğretmenlik de yapabilirsiniz.
Osmanlıca kursları hakkında sorularınız için bizi arayabilirsiniz.
0smanlıca Öğrenmek Kolay mı?
Osmanlıca öğrenmek oldukça eğlencelidir. Öğrendikçe ve metinleri okudukça çok zevk alabileceğiniz bir derstir. Osmanlıca öğrenmek isteyen pek çok kişinin aklına “acaba öğrenebilir miyim ?”sorusu gelebilmektedir. Osmanlıca, Kur’an harfleri ile yazıldığı için Kur’an bilen ya da Arapça bilen kişiler için öğrenmesi çok daha kolay olacaktır. Bilmeyenler de doğru yöntemleri kullandığı takdirde kısa süre içerisinde kolayca Osmanlıca öğrenebilirler.
Osmanlıca ’da yer alan harflerin bir kısmı Farsça bir kısmı Arapçadır. Çoğunluk Arapça harflerden oluşur. Arap, Fars ve Türk kültürünün birleşiminden oluşan zengin bir kelime dağarcığına sahiptir. Her ne kadar yazılışı ile okunuşu arasında farklar olsa da geçmişten bu yana yüzlerce yıllık kültür birikimine sahip olduğu için önemlidir.
Osmanlıca Öğrenerek Dil Öğrenimini Daha Kolay Hale Getirebilirsiniz
Özellikle Arapça ve Farsça dilini öğrenmek isteyen kişiler için Osmanlıca bilmek fayda sağlayabilir. Hem konuşma kalıpları hem de dil bilgisi kuralları açısından Osmanlıca, Arapça ve Farsça dil özelliklerini taşır. Osmanlıcayı öğrenerek bu dillerin de aynı zamanda gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Pek çok konuşma kalıpları sayesinde bu dilleri öğrenmeniz kolaylaşır.
Baki ve Fuzuli’yi Anlamak İsteyenler Osmanlıca Öğrenmeli
Baki ve Fuzuli gibi önemli divan şairlerini iyi anlamak için Osmanlıca çok yardımcı olur. Bu şairler Arapça, Farsça ve Türkçeyi ustaca kullanmışlardır. Verdikleri eserlerde bu üç dilin özellikleri de yer almaktadır. Anlam zenginliği içeren eserleri yıllarca dönemin yüksek makamları tarafından okunmuş ve değer bulmuştur. Günümüzde de okunmaya devam etmektedir. Bu şairlerin eserlerinden istifade etmek ve gereği gibi anlamak için Osmanlıcayı bilmek fayda sağlayacaktır. Osmanlıca bilginiz ilerledikçe divan edebiyatı şairlerinin eserlerini çok daha iyi anlayabileceksiniz.
Atalarımızın Mirasını Yaşatabiliriz
Osmanlıca, binlerce yıllık kültürel birikimin ilimdir. Padişahından şairine, üst düzey bürokrat ve ilim insanlarından halka kadar çok sayıda kişi Osmanlıcayı kullanmıştır. Geçmişini öğrenmek isteyen kişiler Osmanlıca yazışma ve metinleri okuyarak bu köklü mirası daha iyi anlayabilir. Geleceği daha güzel inşa etmek ve güzel eserler bırakmak için kültürümüzün özü olan Osmanlıcayı öğrenmekten işe başlayabiliriz. Böylece atalarımızın kültürünü özümseyerek kimliğimizi koruyabiliriz.
Doğru Yöntemlerle Osmanlıca Öğrenme
Bir dil ya da kültürü öğrenmenin en kolay yolu doğru yöntemlerle yola çıkmaktır. Hedefe ulaşmada doğru usulden takip edilmesi önemlidir. Osmanlıca Türkçesi öğrenmek için de doğru yöntemlerle yola çıkmak gerekir. Bu yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz:
- Öncelikle harfleri tanıyın. Arapça ve Farsça harfleri inceleyerek Osmanlıcada yer alan harfleri inceleyin. Arapça ya da Farsça bilginiz varsa zaten harfleri tanıyorsunuz demektir. Özellikle Arapça bilenler Osmanlıcaya çok daha kolay bir şekilde adapte olabilecektir. İşe sıfırdan başlayanlar ise harfleri İyice öğrenmelidir. Öğrenmesi daha kalıcı olması ve pekişmesi için okuduklarınızı yazıya da geçirebilirsiniz.
- Kelime ve gramer yapısını öğrenerek Osmanlıca ilmini daha iyi anlayabilirsiniz.
- Sık sık okuma çalışmaları yapın. Osmanlıca, Arap ve Fars harfleri ile yazılır ve çoğu da yazıldığından farklı şekilde okunabilmektedir. Bir şekilde tahmin yürütme üzerine kurulu olan Osmanlı yazılarında yer alan kelimeleri doğru bir şekilde okuyabilmek için sık sık okuma tekrarları yapın.
- Kolaydan zora doğru metinleri okumaya başlayın. Bazı Osmanlıca yazılar okunması oldukça güçtür. Bürokrat kesimi için ve yüksek ilim tahsil yapan kişiler için bu tarz Osmanlıca yazıları karşımıza çıkar. Özellikle Rika yazıları ile yazılan Osmanlı metinlerini okumak ve anlamak oldukça güçtür. İşe basit metinlerden başlarsanız Osmanlıcayı anlamanız daha kolay olacaktır.
- Disiplini bir şekilde Osmanlıca okuma ve yazma derslerini düzenli şekilde yapabilirsiniz. Böylece Osmanlıca hem okuma hem de yazmanız gelişecektir.
- Osmanlıca sözlük ve gramer bilgisinden yararlanmanız bu ilim dilini daha rahat bir şekilde anlamanıza olanak sunacaktır. Osmanlıca, bir ilim dalıdır. Arapça, Farsça ve Türkçe’nin kültür ve dil özelliklerini bu ilim dilinde görürüz. Çoğunluk Arap harflerinden Osmanlıcayı Arapça ile de karıştırmamak gerekir. Arapça öğrenmek isteyenler bir dil kursuna yazılmaları gerekir.
Divan Şairlerinin Eserlerini Okuyabilirsiniz
Divan şiiri Osmanlıca metinlerle doludur. Divan şairleri eserlerinde Osmanlıcayı sık kullanmışlardır. Osmanlıca içerisinde yer alan farklı dillerin kültürlerini eserlerine yansıtmışlardır. Böylece eserlerinde geniş anlamlı içerikler oluşturmuşlardır. Divan eserlerinin dili oldukça ağırdır. Bunun için basit bir Osmanlıca bilmek tabii ki yeterli olmayacaktır. Ayrıca bilgi birikimi ve kelime dağarcığının da iyi olması şarttır. Bu noktada Osmanlıca ve Farsça lügatlardan yararlanmanız çok işinize yarayabilir. Arapça ve Farsça kelimelerin Türkçe karşılıklarını öğrenerek Divan şairlerinin eserlerini çok daha iyi çözümleyebilirsiniz. Osmanlıca olarak Divan şairlerin eserlerini okuyabilseniz de anlamak için lügat bilgisine ihtiyacınız olacaktır.
Osmanlıca Öğrenerek Hem Dil Kıvraklığı Hem de Geniş Bilgi Birikimine Sahip Olabilirsiniz
Osmanlıca ilmini öğrenmek isteyen kişiler öncelikle kendi kişisel gelişimleri için bu ilmi öğrenmeye başlayabilirler. Bu yüksek ilim kişide dil kıvraklığı oluşmasına olanak sağar. Bunun yanı sıra Osmanlıca öğrenerek geniş bilgi birikimine sahip olmanız mümkündür. Arapça, Farsça ve Türkçe kelimelerle zenginleştirilmiş geniş bir kültür ağına sahip olabilirsiniz. Ancak buradaki azminize ve öğrenme hızınıza çok önemlidir. Disiplinli ve düzenli bir şekilde Osmanlıca kelimeler ezberleyebilir ve okuma metinleri yapabilirsiniz. Osmanlıca metinleri sık sık okuyarak okumanızı geliştirebilirsiniz. Böylece Osmanlıcayı ileriki zamanlarda çok daha hızlı bir şekilde okuyabilirsiniz. Osmanlıcada ana temel kelime ve harflerin okunuşuna bağlıdır. Türkçe, Arapça ve Farsça harfleri ile yazılarak anlaşılmaya çalışılır. Ancak Arap ve Fars harflerinde olan pek çok harfler günümüz Türkçesinde Latin harflerinde yer almadığı için bu okuyuşlar kişiyi zorlayabilmektedir. Bunun için Arapça ve Farsçadaki harflerin telaffuzunu doğru yapmak önemlidir.
Osmanlıcayı daha kolay anlayabilmek için işe Arap harflerinden öğrenmeye başlamanız gerekir. Bunun için bir kursa yazılmak size fayda sağlayabilir. İşe sıfırdan başlayanlar biraz zorlanabilir ancak İlerleyen zamanlarda sık tekrarlar ve disiplinli çalışmayla bu sorunun üstesinden gelinebilir. Düzenli metin okumalarıyla hem Osmanlıca okumanızı geliştirebilir hem de metinlerin anlamlarını çözümlemeye çalışarak kültürünüzü arttırabilirsiniz. Örneğin Divan Edebiyatı eserlerini okurken anlamlarını da anlamaya çalışmanız bu eserleri daha kolay kavramanızı sağlayacaktır. Divan eserlerindeki geniş yüklü anlamı özümseyebilmek için eserlerde yer alan kelime ve deyimlerin anlamlarını da bilmek gerekir. Eserlerde yer alan söz sanatları ve anlam çağrışımların da bilinmesi bu eserlerin çok daha kolay anlaşılmasına olanak sağlayacaktır.
Kursumuza Yazılarak Osmanlıcayı Anlayarak Öğrenebilirsiniz
Osmanlıca kursları Osmanlıcayı A’dan Z’ye öğrenmenize yardımcı olabilecek eğitim merkezleridir. Pek çok eğitim danışmanlığı yapan kurumumuz dil öğreniminin yanı sıra Osmanlıca kursu düzenleyerek bu ilmi öğrenmenize yardımcı olmaktadır. Uzman eğitimcilerin katkısı ile sıfırdan başlayarak kursumuz aracılığıyla Osmanlıcayı öğrenmeye başlayabilirsiniz. Eğitimlerimiz hakkında bilgi almak isteyen ve eğitimlerimizin içeriklerini merak edilen kişiler için demo derslerimiz ücretsiz olarak verilmektedir. Demo derslerimize girerek nasıl bir yöntem uyguladığımızı görebilirsiniz. Böylece eğitimlerimizin kalitesi hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
Online Osmanlıca Kursu
Online Osmanlıca kursu Osmanlıca öğrenmek isteyen kursiyerler icin düzenlenmektedir. Az kişilik sınıflarda öğrenim görerek bu ilmi doğru yöntemlerle kalıcı bir şekilde öğrenmeye başlayabilirsin. Online eğitimlerimize katılım sağlayarak sen de Osmanlıca öğrenmeye başla. İster birebir istersen grup çalışmalarına katılarak sen de Osmanlıca öğrenmeye başlayabilirsin. Amacına göre ders programı oluşturulur. Basit düzeyde mi yoksa ileri düzeyde mi Osmanlıca öğrenmek istiyorsun önce buna karar ver. Sonrasında Osmanlıcayı en iyi şekilde öğrenmene yardımcı olacak kurslara katılım sağla ve Osmanlıcayı en iyi şekilde öğren.
Osmanlıca Kurs Ücretleri
İster lisans düzeyi çalışmalarında yardım almak amacıyla istersen merak amaçlı Osmanlıca öğrenebilirsin. Anlayarak ve özümseyerek Osmanlıca öğrenmek için sen de kurslarımıza kayıt yaptırabilirsin. Osmanlıca konusunda eğitim almış uzman eğitmenlerle Osmanlıca öğrenmeye başlayabilirsin.
Osmanlıca kursu konusunda merak edilen diğer hususlardan birisi de kurs ücretleridir. Osmanlıca kurs ücretleri seçilecek olan kursun saatine göre ve programına göre değişebilmektedir. Basit içerikte Osmanlıca eğitimleri daha uygun fiyat aralıklarında sunulur. İleri düzeyde Osmanlıca öğrenmek için geniş kapsamlı kurslarımıza katılım sağlayabilirsin. Bu kursların ücretleri daha yüksek olabilmektedir. Kurs ücretleri ve Osmanlı kursumuz hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için merkezimizi ziyaret edebilirsiniz. Merkezimizde yer alan danışmanlarımızı arayarak kursların içeriği ve fiyatları hakkında doğru bilgiler edinebilirsiniz. Kurs ücretlerinden daha indirimli bir şekilde yararlanmak için kampanyalarımızı da takip edebilirsiniz. Kampanya zamanlarında kurs ücretlerimizin fiyatları aşağıya düşebilmektedir. Bizi takip ederek eğitimlerimizden ekonomik şekilde faydalanma ayrıcalığını en iyi şekilde yaşayabilirsiniz.