Blog
Ankara’ nın En İyi DGS Kursu
Lisans tamamlamak isteyenleri Ankara’ nın en iyi DGS kursuna davet ediyoruz. 1 hafta ücretsiz DGS derslerine girerek en iyi DGS kursuna siz karar vermek istemez misiniz? Haydi, size Ankara’ da en iyi DGS kursunu tavsiye etmekle kalmıyor, sizi 1 hafta ücretsiz derslere davet ediyoruz. Deneyimleyerek DGS kurs tercihinizde en iyi kararı vermeniz için. DGS kursumuza giren öğretmenlerimiz ve rehberlik servisimizle tanışmak için aşağıdaki formu doldurunuz.
En İyi DGS kursularına 1 hafta ücretsiz katılmak için aşağıdaki formu doldur!
[quform id=”1″ name=”Ön Kayıt Formu”]
Önlisans Eğitimimi Lisansa Tamamlamak İstiyorum
Önlisans okuyor ya da mezunsuz. DGS‘ den iyi bir puan alıp eğitim hayatınıza devam etmek istiyorsunuz. İyi bir DGS dershanesi bulup disiplinli bir çalışma ile hedeflerinize ulaşmak hepinizin hakkı. İnternet bu durumlarada sağlık karar vermenize yardımcı olur mu? Elbette, kurslar hakkında en azından fikir edinmenizi sağlayacaktır. Doğru karar vermek istiyorsanız bir liste yapın. Mutlaka o kurumları ziyaret edin. Daha sonra kurumlar arasında en sağlıklı kararı verebilirsiniz.
Bize telefon ya da diğer iletişim kaynaklarından oluşan herkesi kurumuza davet ediyoruz. Bir eğitimin başarılı olması için eğitimci, öğrenci ve ortamın mükemmel olması gerekiyor. Biz butik DGS eğitimleriyle öne çıkan bir kurumuz. Kalabalık gruplarda eğitim vermeyi uygun bulmuyoruz. Kalabalık gruplarda eğitim veren DGS kurslarının ücretleri ilk etapta ucuz gelebilir. Bizimle o kurumlara baktığınızda gider maliyetleri aynı. Biz maksimum 12 kişilik gruplarda eğitim vermekteyiz. 30 kişilik bir sınıfta en iyi DGS hazırlık kursu ne kadar başarı sağlayabilir? DGS‘ ye en iyi şekilde hazırlanmanız için;
- Az kişilik gruplarda eğitim yapıyoruz.
- DGS kurslarımız Ankara‘ da ikamet edenler için yüz yüze eğitimler şeklinde Ankara dışında ikamet edenler için de online canlı dersler şeklinde yapılmaktadır.
- DGS‘ de başarınızı arttırmak için farklı yayınlarla sizleri destekliyoruz.
- Her gün soru çözüm saatleri yapıyoruz.
- İlk günden itibaren gelişimleriniz takip ediliyor. DGS deneme sınavlarında yanlış yaptığınız ya da uzun sürede cevapladığınız sorulardan yola çıkarak ek çalışma programlarınızı ayarlıyoruz.
- DGS Matematik ve Türkçe eğitimlerimizde konular bittikten sonra tekrar dersleri başlar. Daha sonra soru çözümlerle konular pekiştirilir. Daha sonra hız testlerine geçilir.
Unutmadan Bilişsel Akademi, hızlı okuma kursları ile tanınmış bir kurumdur. LGS, YKS ( TYT – AYT ), KPSS, ALES, YÖKDİL ve YDS‘ ye hazırlanan birçok kursiyer kurslarımızla sınavlarda zaman konusunda problem yaşamamışlardır. Uzun soruları daha kısa sürede okuyup anlamanız için DGS kursu öğrencilerimize 3 hafta süren hızlı okuma eğitimi ücretsiz verilmektedir.
En Çok Kazandıran En İyi DGS Kursu
En çok kazandıran en iyi DGS kursu hangisi? DGS sınavına evde kendiniz de çalışabilirsiniz. Hedefleri yüksek ve eksiklikleri olan öğrencilerimiz için DGS dershanesi tavsiye ediyoruz. Belli bir plan içerisinde ilerlerken eksik konular tamamlanır, sınavda zaman kazanmak için farklı soru çözümleri ile pratikler yapılır. Her zaman yanınızda olan rehberlik servisimizde sizlerin en çok ihtiyacınız olan motivasyonunuzu sağlar. DGS hazırlık kurslarımızda sessiz kütüphanede dilediğiniz kadar ders çalışabilir, nöbetçi öğretmenlerimize de istediğiniz soruları sorabilirsiniz.
DGS Kazanmak Emek İster
DGS; Dikey Geçiş Sınavı olarak bilinen sınavın kısaltılmış halidir. DGS; meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olanların yükseköğretim programlarının lisans programlarına geçmesini sağlayan bir sınavdır. DGS; ÖSYM tarafından gerçekleştirilir. DGS puanları doğrultusunda öğrenciler tercih ettikleri programlara yerleştirilirler. Öğrencilerin yerleştirilme işlemlerini ÖSYM merkezi olarak yapmaktadır. DGS’ye hazırlanmak ve DGS’den istenilen puanı almak için ciddi bir çalışma gerekir. Kısaca; DGS kazanmak emek ister. Sizlerle beraber çalışmaya hazırız.
Ankara DGS Kurları ve DGS Kurs Fiyatları
Ankara DGS kursumuz seviye sınıflarına göre maksimum 12 kişilik sınıflarda eğitim vermektedir. Tam gün eğitim modelimizde her akşam online ya da yüz yüze soru çözüm saatleri yapılmaktadır. Bilişsel Akademi DGS kursu Ankara fiyatları diğer kurumlarla karşılaştırdığınızda oldukça uygundur. DGS dershane ücreti ödemelerinde 12 taksit imkanı ile sıkıntıya girmeden kurumuzdan eğitim alabilirsiniz. DGS kursu Ankara fiyatları için kurumuzu ziyaret edip bir kahvemizi içebilirsiniz. Böylece sizleri sizlerde bizleri tanımış olursunuz.
DGS’ye Kimler Başvurabilir?
Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.
Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına yerleştirme işlemleri de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.
Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.
DGS Sınav İçeriği
DGS; çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. DGS’de sayısal ve sözel bölümlerden meydana gelen yetenek testleri uygulanır. Toplamda 120 soru yer almaktadır. Bu testlerde yer alan sorular öğrencilerin lisans öğrenimlerinde başarılı olmalarını sağlayacak sayısal ve sözel içerikli muhakeme yani akıl yürütme becerilerini ölçmektedir. Bununla birlikte, sorular önlisans programlarında kazanılan bilgi ve yetenekleri ölçmeye yönelik hazırlanmamışlardır. Soruların tamamı farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının yanıtlayabileceği türdendir. DGS; 150 dakika süren bir sınavdır. 2018 yılı itibariyle 81 ilde uygulanan DGS; yılda bir kez temmuz ayı içerisinde yapılmaktadır. Ayrıca, sınav sonuçları yapıldığı yıl içerisindeki yerleştirilmelerde kullanılmaktadır.
DGS Puanı Nasıl Oluşur?
DGS puanları; adayların sözel ve sayısal standart puanları ve önlisans öğrenimleri boyunca elde ettikleri akademik not ortalamaları dikkate alınarak hesaplanır. Kısacası, test puanları ve önlisans başarı puanlarının belirli katsayılarla çarpılması sonucunda elde edilen rakamların toplanması DGS puanını meydana getirmektedir. Önlisans başarı puanlarının hesaplanmasında kurumların ÖSYM’ye ulaştırdıkları akademik ortalama kullanılmaktadır. Bunun için adayın akademik ortalamaları en düşüğü 50 en yükseği ise 100 olmak üzere 0,8 katsayıyla çarpılarak sonuç elde edilir. En düşüğü 50 olan notun ÖBP değeri 40, en yüksek 100 olan notun ÖBP değeri ise 80 olarak belirlenmektedir. Bununla birlikte, 50’nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirmeye alınmaktadır. ÖBP; merkezi sınav DGS’den alınan puana eklenir. Bu sayede, yerleştirme puanı hesaplanır. Tüm not sistemleri doğru orantı kullanılarak 100’lü not sistemine dönüştürülmektedir.
DGS Sonuçları Nasıl Açıklanır?
DGS sonuçları, ÖSYM’nin sitesinden açıklanır. Adayların sonuç bilgilerinde DGS sözel ve sayısal testlerindeki doğru ve yanlış sayıları, önlisans başarı puanları ve DGS puanları yer almaktadır. Bununla birlikte, DGS puanları sayısal, sözel ve eşit ağırlık olarak üç farklı puan türünde hesaplanır. Adaylar, DGS puanları doğrultusunda 30 adet lisans programını tercih etme hakkına sahiptir. Yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin sitesinden öğrenilir. Yerleştirme işleminin tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar üniversite yerleştirmelerinde olduğu gibi ek yerleştirme yapılarak doldurulmaktadır. DGS yerleştirmeleri; DGS puanları ve tercihleriyle birlikte yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları dikkate alınarak bilgisayarla merkezi biçimde ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Bununla birlikte, bir önceki yıl bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ÖBP’leri 0,45 ile yerleşmemiş adayların ise 0,6 ile çarpılmaktadır. DGS sınav ücreti, her yıl değişmektedir.
DGS Nasıl Çalışmalıyım?
DGS; kolay bir sınav değildir. DGS’ye hazırlanırken konuya çalışmadan önce o konu hakkında detaylı analiz yapmalısınız. Dersin tüm boyutlarını incelemeli ve ona göre önlemler almalısınız. DGS’de hangi konudan kaç soru çıktığını bilmelisiniz. Hangi konudan kaç soru çıktığını ve hangi konunun daha önemli olduğunu bilmeden yapacağınız plan ve program faydalı olmayacaktır. Doğru program yapmazsanız zamanınızın çoğunu hiç soru çıkmayan konulara ayırabilirsiniz. Bu yüzden, geçmiş sınavları iyi analiz ederek çok soru çıkan konulara odaklanmalısınız.
DGS Hazırlığı Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyim?
DGS’ ye hazırlanırken nelere dikkat etmeliyim? DGS hazırlığı yaparken öncelikle seviyenizi belirlemelisiniz. Seviyenizi belirlemek için DGS kursunuzdan yardım alabilirsiniz. Kursunuzun sizlere yapacağı deneme sınavları seviyenizi belirlemeniz adına önem taşımaktadır.
Hiçbir şey bilmeseniz bile denemelere girerek seviyenizi bilmelisiniz. Bu sayede hangi derslerde ve hangi konularda eksik olduğunuzu görürsünüz. Denemeler sayesinde hangi konulara odaklanacağınıza ve hangi kaynakları kullanacağınıza karar vermiş olursunuz. Tüm bu planları yaptığınız takdirde sınava hazırlık süreciniz daha başarılı olur ve daha az stres yaşarsınız. DGS seviyenizi belirledikten sonra yapmanız gereken şey DGS hazırlık sürecinizin yıllık plan ve programını yapmaktır. Hangi konuları hangi zaman aralığında bitireceğiniz, hangi kaynaklarla ilerleyeceğiniz gibi hususlar en ince ayrıntısına kadar belli olmalıdır.
Her kişi özeldir bu yüzden herkesin programı kendine özel olmalıdır. Bu yüzden, en iyi DGS kursunuz haricinizde aldığınız tavsiyeleri fazla ciddiye almayın. İnternetten önerilen kaynak kitaplar her zaman faydalı olmaz. Ek kaynak almak istediğiniz durumlarda kursunuzla iletişime geçmelisiniz.
DGS Türkçe Konularına Nasıl Çalışılır?
DGS’de Türkçe kısmı; paragraf ve sözel mantık olarak ikiye ayrılır. Paragraf sorularında başarılı olmak istiyorsanız kendinizi paragraf çözmeye alıştırmalısınız. Cümlede anlam ve sözcükte anlam sorularını da paragrafla birlikte değerlendirmeli ve her gün mutlaka kendi belirlediğiniz sayıda paragraf sorusu çözmelisiniz. Sözel mantık soruları için önemli olan grafikleri doğru yorumlamak ve tabloyu kurmaktır. Bunu da ancak bol miktarda soru çözerek başarabilirsiniz. Tüm konuları bitirdikten sonra her gün en az bir tane Türkçe denemesi çözmelisiniz.
DGS kursumuza kayıt yaptıran herkese hızlı okuma ve sınav teknikleri eğitimi ücretsiz hediye etmekteyiz. Böylece yeni nesil paragraf sorularını hızlı ve doğru çözecek sınav genelinde de zaman jazanacaksınız.
DGS Matematik Konularına Nasıl Çalışılır?
DGS hazırlık sürecine başlarken matematiğiniz kötü olabilir. Ancak, sıkıntı yapmanıza gerek yoktur. Çünkü, matematik netlerinin artması bir süreçten ibarettir. Kısacası, sabrederek matematik netlerinizi yükseltebilirsiniz. Matematiğiniz gerçekten kötüyse en başa dönüp temel seviyeden başlamalısınız. Kullanacağınız kaynaklar konusunda kursunuzdan yardım alabilirsiniz. Örneğin; matematiğiniz kötüyse orta seviyede bir soru bankası çözmemelisiniz.
Matematik çalışırken ilk yapamadığınız konuda bırakmamalısınız. Bir konuyu anlamadan pes ederseniz size ileri zamanlarda kayıp olarak geri dönecektir. DGS Matematik konularını dinlerken mutlaka not tutmalısınız. Tuttuğunuz notlar tekrar yaparken çok işinize yarayacaktır. Kursta hocanızın anlattığı her konuyu tek tek defterinize not almalısınız. Matematik konularını 3-4 ay gibi bir sürece yaymalısınız. Tüm bunları en iyi şekilde yapmak için Ankara DGS kursları olarak hizmet veren Bilişsel Akademi ile çalışmalısınız.
En iyi DGS kursu başlığı altında sizlere Dikey Geçiş Sınavı ve hazırlık aşamasında kurslarımız hakkında bilgi vermeye çalıştık. DGS ile ilgili sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz.