Blog
PARETO İLKESİ
Bilişsel Akademi kaliteli bir eğitim için, Hızlı okumada Pareto ilkesini benimser. Öğrencilerimiz hızlı okumada Pareto ilkesi tekniği ile hedefe odaklanır, zamandan tasarruf eder ve başarıyı yakalarlar.
VERİMLİ OKUMA İÇİN PARETO İLKESİNİ KEŞFEDİN
Okumak hayat kurtarır. Hızlı okuma ise zamanımızı kurtarır. Hızlı okuma teknikleri, boşa harcanan kıymetli vaktimizi bize kazanma fırsatı verir. Hızlı okumada Pareto ilkesi ile zamanımıza sığdırılabilecek fırsatlar artar. Az zamanda çok kitap okumamızı sağlar. Kitap okuma esnasında her kelimede duraksayıp harcanan zamanın yüzdelik kısmı düşürülür, bir sonraki kelimeye geçilir. Hızlı okumada Pareto ilkesi ile kısa zamanda daha çok kelime, cümle, paragraf, sayfa ve kitap okumak hedeflenir. Kurslarımız verimlilikte iddialıdır. Kalan zamanda ise kişiler dilerse kendi gelişimleri için kaliteli diğer kurslarımıza katılabilmektedir.
HIZLI KİTAP OKUMAK ARTIK ÇOK KOLAY
Hızlı okumada Pareto ilkesi ile Bilişsel Akademi kitap okudukça öğrenen, coşkun, neşe dolu bireyler yetiştirmekte iddialıdır. Harcanan enerji ve güç, Pareto ilkesi ile hafifler, kesin sonuca ulaştır. 80/20 kuralı uygulandıktan sonra Pareto İlkesi ile hızlı okuma kursunda kalan detaylar değerlendirilir ve geliştirilir. Bu sayede %100 başarı sağlanır. Emeğin olduğu yerde başarı da vardır, mutluluk da. Sizler için en kaliteli eğitim tekniklerini prensip edinir ve sunarız.
BEYNİMİZİN MAKSİMUM DÜZEYDE ÇALIŞMASINI SAĞLAMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?
İnsanın düşünme, anlama, kavrama, yorum yapma gibi faaliyetlerini yapmasını sağlayan organ beyindir. Beyini bir bilgisayardır. Kendine yüklenenleri kaydeder. Her insanın beyni farklı kapasiteye sahiptir. İnsanlar beyninin sadece çok cüzi bir oranını kullanmaktadır. İnsanın hayati fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için beynin full çalışması gerekir. Fonksiyonların devam etmesi için eksiksiz çalışan beynin kullanım oranı ortalama %10’lardadır. Bu oran bazı insanlarda %0,5 iken bazılarında %2’dir. İnsanın beynini kuvvetli kullanılabilmesi birçok şeyi başarabilmesinin en temel ilkesidir.
BEYİN GÜCÜ EĞİTİMLE ARTAR MI?
İnsan bazen sakladığı bir şeyi nereye koyduğunu hatırlamaz ve saatlerce arar. Bazen mail adresini, şifresini hatırlamayan insanlar çıkabilir. Sağlıklı ve kuvvetli bir şekilde kullanılan bir beyin için zihinsel spor yapılmalıdır. Yapılan sporlar sonrasında beynin daha iyi öğrendiği fark edilecektir. Yapılan egzersizler ve alınan eğitimler beynin, öğrendiklerini veya var olan bilgilerini hatırlamasını sağlar. Beynin dinç kalabilmesi ve daha iyi öğrenebilmesi için eğitimler ve egzersizler şarttır.
Beyinle alakalı bir hastalık olan Alzheimer’a bulmaca çözen insanlarda daha az rastlandığı söylenir. Bunun nedeni beynin devamlı işletilmesidir. İnsan beyni, her türlü bilgiyi ve dili öğrenebilecek kapasitededir. Yeter ki kapasiteyi ortaya çıkaracak egzersizler ve teknikler kullanılabilsin. Beynin maksimum düzeyde çalışmasını sağlayan 10 anahtar bulunur. Bu anahtarlar 2000 yıldır kullanılmaktadır. Yüzyılımızın öğrenme becerilerine göre yeniden tasarlanmış ve geliştirilmiş olan anahtarlar kullanıldığında beyin en yüksek seviyede kullanılabilir.
BEYNİ GELİŞTİRMEK İÇİN 2000 YILDIR KULLANILAN TEKNİKLER NELERDİR?
Beynin maksimum çalışmasına yardımcı olan 10 teknik sayesinde bilgiler daha iyi hatırlanacaktır. Önemli ve zor sınavlara girecek öğrenciler, aylık takvimlerini aksatmak istemeyen CEO’lar, senaryo ezberlemesi gereken sanatçıların birçoğu bu teknikleri kullanmaktadır.
- İyi bir diyet yapmak; beyne faydalı yiyecekler yemek ve zihnin daha fazla çalışmasını sağlayacak şekilde sağlıklı beslenmek.
- Karıncaları öldürmek; kişinin yapamayacağına dair negatif düşüncelerini ve anlayışını engellemesidir. Beyin gün içerisinde kendi kendine konuşur. Günde 50 bin düşüncenin geçtiği beynin olumluya kanalize edilmesi, başarmak için önemlidir.
- Egzersiz yapmak; sağlam kafa sağlam vücutta bulunur anlayışından yola çıkarak sporla beyne daha fazla oksijen gitmesi sağlanmalıdır.
- Beyni beslemek; gerektiği kadar uyumak ama en önemlisi beyni besleyecek vitaminleri almayı asla ihmal etmemek.
- Olumlu bir çevrede bulunmak; insan kimle zaman geçirirse ona benzer. Sosyal çevrede bulunan kişilerin değer katacak kişiler olması beyin gelişimi adına önemlidir. Çevredeki insanlar kişiye değer kattığında o da değer katmaya çalışacak. Bunun için beyin daha fazla çalışacak.
- Temiz bir yaşam alanı; dışarıdaki etkenler iç etkenleri tetikler. Odanın, ofisin, çalışma alanının daha düzenli ve temiz olması çalışma kapasitesini ve öğrenmeyi etkiler.
- Düzenli ve yeterli uyku; insanın öğrendiklerini yerleştirebilmesi ve odaklanmayı artırabilmesi için uyku çok önemlidir. Daha iyi kararlar almak, daha iyi bir hafızaya sahip olmak için düzenli uyku şarttır.
- Beyni her türlü kazadan korumak; riskli sporlar yapmamak, kast kullanmak, kafa atmamak gibi beyne zarar verecek fiillerden uzak durmak.
- Yeni bilgiler edinmek; yeni bilgiler öğrenerek beynin bağlantılarını artırmak beynin gelişmesine ve maksimum seviyede kullanılmasını sağlar.
- Stres yönetimi; insan stresli iken doğru karar veremez. Stres yönetimi sayesinde bilgileri daha iyi hatırlamak ve daha doğru kararlar vermek mümkün olur.
Yukarıda 10 önemli madde sıralandı. Bu maddelerin her biri dikkatlice uygulandığında daha güçlü ve iyi bir beyne sahip olunur.
[…] durumda birçok kez metin ilk okuma sırasında anlaşılmaz. İkinci bir okuma gerektirir. Ancak etkin okuma alışkanlığı kazanmak metnin hem ilk defada güzel okunmasını hem de okunan metnin bir defada anlaşılmasını […]